search

Termenul pentru Declaratia unica si Declaratia 230, extins de Guvern

Guvernul a decis prorogararea datei limita pana la care contribuabilii vizati pot sa depuna Declaratia unica si Declaratia 230, potrivit declaratiilor facute de ministrul Finantelor Florin Citu.

Contribuabilii vizati pot depune declaratia unica si Declaratia 230 pana la 25 mai 2020, in loc de 15 martie 2020.

"Prorogam termenul pana la care contribuabilii persoane fizice trebuie sa-si indeplineasca obligatiile declarative si de plata a impozitului pe venit si ale contributiilor sociale, a formularului declaratie unica, privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice, formularul 230. Este vorba de prorogarea termenului de la 15 martie 2020, pana la 25 mai 2020.”, a specificat ministrul de Finante la finalul unei sedinte de Guvern.

Acesta a fost o cerinta pe care am avut-o de la mai multe ONG-uri, pentru a ne asigura ca toata lumea va depune formularele la timp", a completat Florin Citu.

Pe lista de modificari pe care doreste Guvernul sa le aduca Codului de Procedura Fiscala se mai afla si ridicarea electronica a popririlor bancare in “cel mult o ora”, dupa cum a declarat Florin Citu.

In timpul conferintei de presa, ministrul de Finante a mai facut declaratii si despre stabilirea unui nou termen pentru depunerea intentiei de restructurare, respectiv 1 februarie - 31 martie 2020 si eliminarea plafonului de 1 milion lei.



Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice