search

Modificari in cazul contractelor de munca cu norma intreaga/timp partial

Legea nr. 263/2019 (publicata in Monitorul Oficial nr. 1054 din 30 decembrie 2019) a adus modificari in cazul contractelor de munca cu norma intreaga/timp partial. Actul normativ prevede ca plata majorata a CAS si CASS pentru angajatii part time este eliminata din ianuarie 2020.


Incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2020, in cazul veniturilor din salarii si asimilate salariilor realizate in baza contractelor de munca cu norma intreaga sau cu timp partial sub nivelul unui salariu minim brut pe economie, contributiile de asigurari sociale si asigurari sociale de sanatate (CAS si CASS) se calculeaza asupra veniturilor efectiv obtinute, chiar daca acestea sunt sub nivelul unui salariu minim brut pe economie. 

Pana la 31 decembrie 2019, in cazul veniturilor din salarii si asimilate salariilor realizate in baza contractelor de munca cu norma intreaga sau cu timp partial sub nivelul unui salariu minim brut pe economie, CAS si CASS se calculeaza la nivelul salariului minim pe tara in vigoare in luna pentru care acestea se datoreaza.


Legea nr. 263/2019 mai stabileste si ca supraacciza la carburanti va fi eliminata incepand cu luna ianuarie 2020.

Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice