search

Infoquick iti ofera accesul la indicatori economici si financiari care te ajuta sa iei decizii corecte pentru firma ta



Pentru a incepe cu dreptul un parteneriat de afaceri, e important sa verifici situatia financiara a viitorului tau partener. Are acesta capacitatea sa faca profit pe termen mediu si lung, facand fata schimbarilor de pe piata? Are suficiente lichiditati, atat pentru finantarea dezvoltarii afacerii, cat si pentru a acoperi datoriile contractate? Va putea interveni atunci cand lucrurile nu vor merge conform planurilor?

Analizeaza indicatorii financiari ai firmei de care esti interesat pentru a evita posibile riscuri financiare sau operationale determinate de eventualele probleme cu care se pot confrunta partenerii tai.

Unde gasesti informatii in legatura cu situatia economico-financiara a unei afaceri?

Poti aduna informatii din mai multe surse pentru a intelege care este situatia economica a unei firme.

Un prim pas este studierea documentelor contabile – asa cum sunt balanta contabila, bilantul financiar sau contul de profit si de pierdere. Alte informatii de interes ar putea fi produsele, piata tinta si performanta unei organizatii in raport cu celelalte companii din sectorul sau de activitate.

Suplimentar, poti analiza publicatiile economice, conjunctura economica generala (pretul resurselor, rata inflatiei si a dobanzii, etc), dar si mediul de afaceri local si international. În acest moment, in care parcurgem o criza economica ce afecteaza prioritar anumite afaceri, nevoite sa isi restranga sau suspende activitatea datorita unor restrictii impuse la nivel guvernamental, trebuie sa intelegem care este impactul acestor masuri asupra afacerilor noastre partenere.

O modalitate de a obtine rapid si simplu o serie de informatii esentiale pentru a intelege care este situatia financiara a partenerilor tai, este consultarea rapoartelor cu indicatorii economico-financiari ai unei firme pe platforma InfoQuick.

Ce indicatori financiari importanti este bine sa analizezi?

Indicatorii de performanta financiara ai unei companii iti vor oferi o imagine asupra disponibilitatilor si capacitatii sale de plata. Cunoscandu-i, vei putea intelege care sunt riscurile asociate cu o eventuala incapacitate de plata a respectivei organziatii.

Indicatorii de lichiditate

Analizeaza indicatori precum lichiditatea curenta, lichiditatea in numerar, cea imediata sau cea operationala pentru a intelege care este capacitatea unei firme de a-si plati datoriile pe termen scurt.

Un furnizor va fi interesat in primul rand de acesti indicatori, dorind sa stie daca un eventual partener are capacitate de plata.

Indicatorii de profitabilitate

Care este eficienta cu care compania isi utilizeaza resursele pentru a fi profitabila? Arunca o privire asupra indicatorilor sai de profitabilitate pentru a intelege acest lucru!

Marja profitului net si marja profitului operational, marja bruta si neta din vanzari, rentabilitatea economica si financiara sau rata rentabilitatii resurselor consumate, toate iti ofera insight-uri valoroase asupra capacitatii unei companii de a genera profit. Acesti indicatori sunt interesanti in special din perspectiva unui parteneriat de afaceri, dar si din perspectiva investitorilor.

Indicatorii de solvabilitate

Acesti indicatori ne pot semnala riscuri in ceea ce priveste capacitatea de plata pe termen lung a unei companii. Este esential sa stii ca o organizatie cu care doresti sa incepi o colaborare este solvabila.

Principalii indicatori de solvabilitate sunt patrimoniul sau activul net, rata solvabilitatii patrimoniale, rata solvabilitatii curente sau rata solvabilitatii generale.

***

Analiza indicatorilor financiari ai unei firme iti va oferi o perspectiva valoroasa asupra soliditatii business-ului respectiv.

De asemenea, daca verifici datoriile la ANAF ale unei firme si analizezi comportamentul de plata la Centrala Incidentelor de Plati sau eventualele litigii in justitie ale acesteia, vei putea lua cele mai bune decizii in legatura cu un eventual parteneriat. Toate aceste informatii le regasesti, intr-un format prietenos si usor accesibil, in rapoartele InfoQuick.




NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice