search

Angajatii din Horeca, din nou in somaj tehnic! Ce masuri pregateste Guvernul?

Guvernul va continua sa plateasca din nou banii pentru somaj tehnic angajatilor din sectorul Horeca, in perioada in care activitatea este suspendata. 
 
Premierul Ludovic Orban a avut vineri, 9 octombrie 2020, consultari cu reprezentantii industriei HORECA cu privire la impactul deciziilor luate de autoritati pentru combaterea raspandirii noului coronavirus, precum si al masurilor de sprijinire a acestui sector, in contextul crizei sanitare. 
 
O modalitate de sustinere a sectorului HORECA stabilita de Guvern consta in continuarea platii somajului tehnic pentru angajati pe perioada in care activitatea este suspendata, aplicarea programului de lucru flexibil si a platii unui procent reprezentand 41,5% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat pentru fiecare loc de munca mentinut la reluarea activitatii.
 
Totodata, vor fi analizate masuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HORECA, astfel incat sa fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare. S-a discutat si despre scutirea de la plata impozitului specific pana la finalul anului 2020. 

 
 


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice