ANAF ofera un nou serviciu electronic contribuabililor - Programarea online - articole conta.ro
Contabilitate ïżœ Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

ANAF ofera un nou serviciu electronic contribuabililor - Programarea online

Programarea online este un nou serviciu electronic la care Ministerul Finantelor Publice, prin Centrul National pentru Informatii Financiare, si ANAF au colaborat pentru dezvoltarea si implementarea lui.

Prin intermediul acestui serviciu,  contribuabilii se pot programa online pentru intalnirea cu un inspector fiscal.

TOT ce trebuie sa stii despre serviciul ANAF - Programarea online


 Serviciul de programari online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, pozitia 5, unde contribuabilii se pot programa atat pentru intalnirea cu un inspector ANAF, cat si pentru identificarea vizuala on-line in vederea aprobarii inregistrarii in Spatiul Privat Virtual. De asemenea, serviciul este disponibil si in Spatiul Privat Virtual, anunta ANAF intr-un comunicat.

Pentru o scurta perioada serviciul a fost in faza de testare, la DGRFP Galati, iar rezultatele proiectului pilot au determinat stabilirea oportunitatii extinderii acestuia, mai informeaza institutia.

Asadar, contribuabilii  persoane fizice si persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administratiilor Judetene ale Finantelor Publice si la Administratiile Sectoarelor 1 – 6 ale Finantelor Publice.

Contribuabilii, in functie de problematica fiscala, vor fi primiti de functionari fiscali in functie de domeniul selectat, personal care apartine urmatoarelor structuri din cadrul unitatilor fiscale:

- declaratii fiscale persoane fizice;
- declaratii fiscale persoane juridice;
- evidenta pe platitor persoane fizice;
- evidenta pe platitor persoane juridice;
- avize si autorizatii (case de marcat);
- executare silita persoane fizice;
- executare silita persoane juridice;
- cazier fiscal;
- asistenta contribuabili;
- evitarea dublei impuneri.

 Noul serviciu este pus la dispozitia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesita timp indelungat de solutionare, timpul alocat fiecarei programari fiind de maximum 30 de minute.

 In cazul in care contribuabilii intarzie sau nu se prezinta conform programarii, acestia vor fi preluati in limita timpului ce le-a fost alocat (in intervalul celor 30 de minute, conform programarii).

Luand in considerare contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai dupa ce s-a efectuat operatiunea de termometrizare si doar daca acestia poarta masca de protectie (care sa acopere gura si nasul). In situatia in care contribuabilii nu indeplinesc aceste conditii vor fi informati ca intalnirea se anuleaza si ca este necesara reprogramarea acesteia cu respectarea conditiilor mai sus mentionate.

Fiscul anunta  ca, pentru primirea contribuabililor pe baza de programare, in incinta unitatilor fiscale sunt amenajate incaperi dedicate, de regula in apropierea punctelor de acces in sedii. Aceste masuri sunt luate pentru limitarea pe cat posibil a contactului dintre vizitatori si personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecarui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/iesire dedicate acestor spatii, precum si montarea de indicatoare privind pastrarea distantei de doi metri.
Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Ghinea Viorica - www.conta.ro
Data: 2020-08-27
Vizualizari: 730


  Alte ContaArticole
postat la: 2020-09-25
MEEMA (Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri) face demersuri pentru a veni in sprijinul operatorilor economici din turism si propune garantarea in procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativa la rambursare, aferente calatoriilor anulate in contextul pandemiei COVID-19. Citeste mai mult ...
postat la: 2020-09-25
ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) reaminteste contribuabililor ca data limita pentru depunere notificarii, prin care se manifesta intentia de a beneficia de masura de restructurare a obligatiilor bugetare restante, este 30 septembrie 2020. Citeste mai mult ...
postat la: 2020-09-23
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza ca in Monitorul Oficial nr. 817 din 4 septembrie 2020 a fost publicata O.U.G. nr. 153/2020 pentru instituirea unor masuri fiscale de stimulare a mentinerii/cresterii capitalurilor proprii, precum si pentru completarea unor acte normative. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2020. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services