search

Ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de firmele din Horeca in anul 2020

Domeniul HoReCa si intreprinderile din turism sunt unele dintre cele mai afectate sectoare de pandemia Covid 19. Pentru a le veni in sprijin, Guvernul a luat decizia de a elabora o Ordonanta de Urgenta care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de aceste companii in anul 2020, fata de cifra de afaceri din 2019. 
 
 
In domeniul economic, a fost dezbatuta, in prima lectura, un proiect de ordonanta de urgenta discutat cu reprezentantii mediului de afaceri pentru a veni in sprijinul sectoarelor cel mai grav afectate de pandemia COVID-19, respectiv intreprinderile din turism, structuri de cazare si de alimentatie publica, agentii de turism, domeniul HoReCa. Este vorba despre Ordonanta de Urgenta care instituie un ajutor de stat de 20% din pierderile inregistrate de aceste companii in anul 2020, fata de cifra de afaceri din 2019.”, a declarat Ionel Danca, seful cancelariei prim-ministrului.
 
 
Schema de ajutor de stat a fost deja discutata cu reprezentantii mediului de afaceri, insa are nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru a fi adoptata.
 
Este o schema de ajutor de stat discutata cu reprezentantii mediului de afaceri care urmeaza a fi notificata Comisiei Europene si dupa aprobarea Comisiei Europene aceasta va fi adoptata in forma finala, Ordonanta de Urgenta urmeaza a fi adoptata in forma finala si operationalizata.”, a mai specificat Ionel Danca la ultimul briefing de presa. 
 
 
Acesta este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa si pentru agentiile de turism in perioada aceasta.

Pentru a veni in sprijinul companiilor din turism, Guvernul a mai pregatit un proiect de OUG care prevede prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta emise in 2019 si 2020 pana la sfarsitul anului viitor. 



Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice